?

Er det normalt med stikkende smerter etter innsetting av spiral?

Kvinne 24 . 10 Mai 2021
Spørsmål

Hei! Jeg fikk satt inn en kobberspiral for litt over 3 uker siden. Jeg hadde sterke smerter de to første dagene, men de bedret seg etter dette. Likevel opplever jeg daglig en stikkende smerte i nedre del av magen som ofte blir verre av fysisk aktivitet. Noen ganger er det bare litt ubehag, men andre ganger er det ganske vondt. I natt våknet jeg av slike smerter. Tidligere hadde jeg pstav, men byttet til kobberspiralen grunnet uregelmessige blødninger. Da jeg fikk satt inn spiralen hadde jeg hatt menstruasjon i ca 2,5 uker og den fortsatte i 1,5 uker etter byttet, altså 1 mnd sammenhengende menstruasjon. Etter dette var den borte i kun 9 dager før jeg begynte å blø igjen. Er dette vanlig ved bytte av slik prevensjon, og bør jeg sjekke de ensidige smertene, eller er dette normalt? Jeg fikk satt inn kobberspiralen hos en gynekolog.

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Det kan være normalt med noe stikkende smerter etter innsetting av spiral, men vil likevel råde deg til å kontakte gynekologen som satt spiralen inn. Da kan hen vurdere om det skal tas et ultralyd for å se om spiralen sitter riktig. 

Uregelmessig blødning er vanlig etter bytte av prevensjon. Som oftest stabiliserer det seg i løpet av de 3-4 første månedene. Dersom det er grunn til å utelukke seksuelt overførbare sykdommer, vil jeg råde deg til å gjøre det. Uregelmessig blødning kan være et symptom på kjønnssykdom.  

Lykke til! 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?